Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
© Recepto autorė
Įvertinimas:
5.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tortą pagaminti tikrai paprasta – išsikepate lakštus, sutepate karamelizuotu pienu ir pabarstote riešutais – voila, jūsų tortas pagamintas! Torto pertepimui geriausia naudoti kiek minkštesnį, skystesnį karamelizuotą pieną, tuomet lengviau ištepsite visus lakštus. Riešutus taip pat galite rinktis pagal savo skonį, puikiai tiktų ne tik graikiniai riešutai, bet ir lazdyno, pekano riešutai, migdolai ar pan. Tortą puoškite pagal savo fantaziją, aš naudojau tik gervuoges, tačiau tortą galite puošti ir šokoladu, įvairiomis uogomis ar vaisiais.

Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
© Recepto autorė

Gaminimas:

  1. Viename inde sumaišome miltus su druska.
  2. Kitame inde sumaišome pieną su kiaušinių tryniais ir romo esencija.
  3. Sviestą supjaustome mažais kubeliais, sumaišome su miltais šaukštu, po to įmaišome pieną su kiaušinių tryniais ir toliau maišome su šaukštu (arba dviem šaukštais, arba elektriniu plakikliu su tešlai maišyti skirtomis šluotelėmis) iki vientisos masės. Neminkykite tešlos rankomis, nes sviestas sušils ir kepami blyneliai neteks reikiamo traškumo. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve pernakt.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
  5. Tešlą padaliname į 10 dalių. Kiekvieną gabalėlį labai plonai iškočiojame, tada dedame ant kepimo popieriaus. Ant tešlos uždedame 19-20 cm pločio lėkštę ir aplink ją apipjauname apskritimą, kurį su kepimo popieriumi dedame į orkaitės skardą. Paplotį subadome šakute ir kepame įkaitintoje orkaitėje 5-6 min., kol šiek tiek paruduoja. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Taip iškepame visus papločius ir paliekame visiškai atvėsti. 1 paplotį sutrupiname iki smulkių trupinių.
  6. Riešutus labai smulkiai susmulkiname.
  7. Jei karamelizuotas pienas labai kietas, tuomet trumpai pašildome mikrobangų krosnelėje. Mano naudotas karamelizuotas pienas buvo pakankamai kreminės konsistencijos, todėl gana lengvai tepėsi.
  8. Torto formavimas – ant serviravimo lėkštės dedame 1 paplotį, jį ištepame maždaug 1 kaupinu valgomu šaukštu karamelizuoto pieno, dedame kitą paplotį, jį taip pat ištepame karamelizuotu pienu ir apibarstome saujele riešutų. Taip suformuojame tortą, kas antrą paplotį pabarstydami riešutais. Ant paskutinio papločio ir torto šonų užtepame likusį karamelizuotą pieną. Trupinius sumaišome su likusiais riešutais ir apibarstome visą tortą. Papuošiame gervuogėmis ir dedame į šaldytuvą. Skanaujame po kelių valandų arba kitą dieną.

Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
Čilietiškas tūkstančio sluoksnių tortas
© Recepto autorė

Pastaba. Vienu metu orkaitėje galite kepti 2 ar 4 papločius, priklausomai, kiek telpa ant orkaitės skardos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai