© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
2.5000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nusunkite. Po kiek laiko ant indo dugno su bulvių sultimis nusės krakmolas. Skystį nupilkite, krakmolą sukrėskite į bulvių masę.

3 bulves išvirkite ir sugrūskite. Atvėsusias sumaišykite su žalių bulvių tarkiais, pasūdykite.

Įdarui virtą mėsą sumalkite. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite, paskui sudėkite mėsą ir dar trumpai pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Batono riekeles išmirkykite piene, nusunkite ir sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.

Iš paruoštos bulvių masės suformuokite žąsies kiaušinio dydžio cepelinus, į vidurį dėkite mėsos.

Suformuotus cepelinus dėkite į įkaitintus riebalus ir apkepkite iš visų pusių. Tada sudėkite į kepimo formą, užpilkite grietine ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Patiekite su norimu padažu.

Tinka: Vaikams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai