Čekiškos mielinės bandelės su varške

Čekiškos mielinės bandelės su varške
© Fotolia nuotr.
Recepto kilmė:
Čekijos virtuvė
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mieles ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais šilto vandens.

Dideliame dubenyje sumaišykite 1-1,2 puodelio miltų su druska.

Supilkite išsileidusias mieles ir likusį vandenį bei 2 šaukštus sviesto.

Išmaišykite, kad gautumėte vientisą tešlą. Pabaigoje suberkite likusius miltus, kad gautumėte minkštą minkomą tešlą.

Tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir intensyviai minkykite 5 minutes, kad atsirastų oro burbuliukų. Uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai pusvalandžiui.

Kai tešla truputį pakils, ją perminkykite ir padalinkite į 13 gabaliukų.

Suvoliokite kiekvieną į gražų kamuoliuką ir švelniai suspauskite tarp delnų, o viduryje įspauskite duobutę.

Uždenkite rankšluosčiu ir vėl padėkite pusvalandžiui šiltai, kad pakiltų.

Pasiruoškite įdarą: varškę sutrinkite su lydytu sviestu, cukrumi ir grietinėle. Suberkite razinas, smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite.

Kai tešla pakils dvigubai, pagilinkite duobutę ir įdėkite po šaukštą įdaro.

Iištepkite viršų plaktu kiaušiniu ir kiškite bandeles į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę.

Kepkite apie 15-20 minučių arba kol švelniai paruduos.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2,5 puodelis Miltai
3 šaukštas Cukrus
20 g Mielės
žiupsnelis Druska
3 šaukštas Sviestas
3/4 puodelis Vanduo
Įdarui
300 g Varškė
2 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Grietinėlė
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
2 šaukštas Cukrus
1 sauja Razinos
1 sauja Riešutai
Viršui
1 vnt. Kiaušiniai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :