© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Gaminimas:

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Į verdantį vandenį sudėkite sutarkuotus burokėlius ir palaikykite apie 30 min. Tada perkoškite, atvėsinkite, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles, suberkite likusį cukrų ir pastatykite šiltoje vietoje, kad gira šiek tiek parūgtų.

Į parūgusią girą suberkite razinas, vanilinį cukrų, tuomet ją supilstykite į butelius ir sandariai užkimškite. Šią saldžiarūgščio skonio girą galima gerti jau kitą dieną.

Seniau tokią girą ruošdavo bulviakasio talkininkams ir kitiems lauko darbininkams atgaivinti.

Geriausia valgyti: Šaltą
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai