Burnoje tirpstantys varškėtukai su karštu pienu

 (8)
Varškėtukai su karštu pienu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Varškę išpurenkite ir užpilkite karštu pienu.

Kol varškė šiek tiek atvės, atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

Trynius gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų,

Į šiltą varškę sudėkite su grietine sumaišytą sodą, kiaušinių trynius, įberkite žiupsnelį druskos ir miltus. Gerai išmaišykite.

Po truputį dėkite kiaušinių baltymus ir maišykite.

Gerai išminkykite tešlą ir formuokite varškėtukus.

Kepkite sviesto ir aliejaus mišinyje kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patiekite su skystu medumi.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Varškė
1 stiklinė Pienas
0,5 šaukštelis Soda
1 šaukštelis Grietinė
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Miltai
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :