Burnoje tirpstantys BELGIŠKI vafliai

 (4)
Belgiški vafliai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
1.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 50 ml šilto pieno.

Palikite stovėti maždaug 10 minučių.

Dideliame dubenyje kartu išplakite kiaušinių trynius, 50 ml šilto pieno, maskarponę ir ištirpintą sviestą.

Į šią masę supilkite pastovėjusias mieles, cukrų, cinamoną, druską ir vanilę.

Supilkite likusius 500 ml pieno pakaitomis su miltais, užbaigiama turi būti miltais.

Iki stangrumo išplakite kiaušinių baltymus, paskui juos atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą.

Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele.

Padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti, kol tešlos tūris padidės dvigubai.

Tai užims maždaug valandą.

Įkaitinkite vaflinę.

Ištepkite ją aliejumi ir į vaflinės vidurį supilkite maždaug 1/2 puodelio tešlos (arba tiek, kiek rekomenduoja gamintojas).

Uždarykite dangtį ir kepkite, kol nustos virsti garai ir vaflis pasidarys auksinio rudo atspalvio.

Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 ml Pienas
3 vnt. Kiaušiniai
200 g Sviestas
100 g Maskarponės sūris
0,5 stiklinė Cukrus
0,5 šaukštelis Cinamonas
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
žiupsnelis Druska
4 stiklinė Miltai
Porcijos: 8
Sudėtingumas :