Burnoje tirpstantis varškės pyragas su obuoliais

Burnoje tirpstantis varškės pyragas su obuoliais
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.6667 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą sutrinkite tarp delnų su miltais, kol sviestas taps rupiais miltais.

Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir įdėkite grietinės. Tešlą išminkykite ir valandai įdėkite į šaldytuvą.

Iš tešlos iškočiokite apskritą paplotį (apie 1 cm storio), įtieskite į miltais pabarstytą pyrago formą ir užlenkite aukštyn kraštus.

Varškę pertrinkite šakute ir išsukite su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi.

Varškę supilkite į tešlos dubenį.

Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant varškės.

Obuolius apiberkite cukrumi ir uždėkite sviesto gabaliukų ant viršaus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
350 g Miltai
250 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Grietinė
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Cukrus
Įdarui
800 g Varškė
4 vnt. Kiaušiniai
300 g Cukrus
1 šaukštas Vanilinis cukrus
Viršui
3 vnt. Obuoliai
1 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Sviestas
Porcijos: 12
Sudėtingumas :