Burnoje tirpstantis varškės apkepas

 (4)
Už puikų receptą dėkojame skaitytojui Tomui.
Varškės apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.1250 16
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Trynius sumaišykite su cukrumi, druska, galima šiek tiek įberti vanilinio cukraus. Supilkite ištirpintą sviestą, superkite varškę, išbrinkusius manus, razinas ir viską gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į tešlą.

Skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite manais ir supilkite varškės tešlą.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.

Patiekite su uogomis.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Varškė
6 šaukštas Manų kruopos
7 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
5 šaukštas Cukrus
100 g Razinos
1 stiklinė Pienas
100 g Sviestas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :