Burnoje tirpstantis obuolių ir varškės pyragas

 (10)
Burnoje tirpstantis obuolių ir varškės pyragas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
90min
Įvertinimas:
3.9000 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Sviestą sukapokite su miltais, kol miltai sudrėks.

Įberkite druskos, įdėkite grietinės, įmuškite kiaušinius.

Gerai išminkykite, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.

Iškočiokite apskritą, 1 cm storio paplotį. Įtieskite į miltais pabarstytą kepimo formą, užlenkiant kraštus aukštyn.

Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu ir cukrumi.

Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, išmaišykite.

Nuluptus obuolius sutarkuokite šiaudeliais ir įmaišykite į varškę.

Supilkite įdarą ant pagrindo, išlyginkite ir užtarkuokite tolygiai sviesto.

20 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.

Iš formos išimkite jau atvėsusį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešla
350 g Miltai
250 g Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Grietinė
žiupsnelis Druska
Įdaras
600 g Varškė
50 g Sviestas
3-4 vnt. Obuoliai
4 vnt. Kiaušiniai
300 g Cukrus
1 šaukštas Miltai
3 šaukštelis Vanilinis cukrus
Viršui
100 g Sviestas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :