Burnoje tirpstantis moliūgų pyragas

 (15)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
3.1081 37
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Moliūgą sutarkuokite ir nusunkite atsiradusias sultis.

Kiaušinius išsukite iki baltumo su cukrumi.

Į kiaušinių masę supilkite aliejų ir vėl gerai išsukite.

Sukrėskite tarkuotus moliūgus ir išmaišykite.

Suberkite sumaišytus miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir tarkuotais muskato riešutais.

Sukrėskite pyrago masę į sviestu išteptą kepimo formą.

Kepkite 50 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kol pyragas kepa, išplakite grietinėlę su cukraus pudra. Išlydykite baltą šokoladą ir sumaišykite kiek atvėsusį, bet dar skystą su grietinėle. Aptepkite atvėsusio pyrago viršų.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Moliūgai
2 vnt. Kiaušiniai
4 šaukštas Cukrus
0,5 stiklinė Aliejus
2 stiklinė Miltai
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
100 ml Grietinėlė
2 šaukštas Cukraus pudra
50 g Baltasis šokoladas
Porcijos: 10
Sudėtingumas :