Burnoje tirpstantis migdolų pyragas

Burnoje tirpstantis migdolų pyragas akimirksniu pranyks nuo stalo.
Migdolų pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pakepinkite gliaudytus migdolus keptuvėje, kad švelniai paruduotų. Ataušinkite ir sumalkite.

Išsukite sviestą ir miltinį cukrų. Įplakite kiaušinį ir kiaušinio trynį. Suberkite maltus migdolus, supilkite romą.

Iš pusės tešlos iškočiokite 28 cm skersmens skritulį.

Perkelkite ant kepimo skardos. Aptepkite viršų abrikosų uogiene taip, kad liktų neaptepti 2 cm pločio pakraščiai.

Užtepkite ant viršaus migdolų maišinį.

Tešlos pakraščius suvilgykite vandeniu.

Iš kitos tešlos pusės iškočiokite kiek didesnį skritulį ir užklokite ant įdaro. Pakraščius glaudžiai suspauskite.

Peilio briauna per abu tešlos sluoksnius išspauskite rumbelius.

Pusvalandį palaikykite vėsiai.

Aptepkite pyragą kiaušinio ir vandens maišiniu.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Apibarstykite viršų miltiniu cukrumi ir kepkite dar 5 minutes.

Patiekite šiltą arba ataušusį.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Papločiui
500 g Šaldyta sluoksniuota tešla
6 šaukštas Abrikosų džemas
Įdarui
150 g Migdolai
180 g Sviestas
1 stiklinė Cukraus pudra
1 vnt. Kiaušinis
1 vnt. Kiaušinių tryniai
3 šaukštas Romas (arba brendis)
Viršui
1 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Vanduo
2 šaukštas Cukraus pudra
Porcijos: 8
Sudėtingumas :