Burnoje tirpstantis makedonietiškas pyragas su špinatais

 (1)
Šis patiekalas kilęs iš Turkijos, tačiau makedonų laikomas jų tradiciniu mėgstamu valgiu.
Makedonietiškas pyragas su špinatais
© Fotolia nuotr.
Recepto kilmė:
Makedonijos virtuvė
Įvertinimas:
1.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Suplakite šaukštą aliejaus su vienu kiaušiniu, tirštu jogurtu, pienu, druska ir pipirais.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol taps permatomas. Suberkite špinatus ir kepkite maišant, kol špinatai suglebs ir susitrauks.

Špinatų mišinį atvėsinkite ir sumaišykite su sutrintu fetos sūriu.

Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir patepkite nedideliu kiekiu aliejaus.

Dėkite du filo tešlos lakštus ir gausiai padenkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Ant viršaus dėkite dar du tešlos lakštus ir juos gausiai padenkite pieno mišiniu. Uždėkite dar vieną filo tešlos lakštą ir padenkite špinatų mišiniu.

Ant viršaus dėkite du filo tešlos lakštus ir gausiai padenkite kiaušinio ir pieno mišiniu. Vėl dėkite dar du tešlos lakštus ir juos gausiai padenkite pieno mišiniu. Uždėkite dar vieną filo tešlos lakštą ir aptepkite pieno mišiniu.

Lakštų kraštus užspauskite ir skardą dėkite į šaldytuvą porai valandų.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

10 vnt. Šaldyta filo tešla
1 šaukštas Aliejus
0,5 puodelis Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Jogurtas
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
300 g Špinatai
200 g Fetos sūris
1 vnt. Svogūnai
Porcijos: 6
Sudėtingumas :