Burnoje tirpstantis citrininis varškės pyragas

Šį ypatingo skonio pyragą bus lengviau supjaustyti, jei palaikysite jį šaldytuve.
Citrininis varškės pyragas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
2.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Išsukti minkštą sviestą ir cukrų.

Įmušti kiaušinį ir sudėti miltus, druską bei kepimo miltelius.

Paskleisti tešlą ant riebalais pateptos 24 cm skersmens išardomos formos dugno ir kraštų.

Įdėti į šaldytuvą.

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių.

Sumaišyti varškę, maskarponės sūrį ir grietinę.

Sudėti kiaušinius, citrinos žievelę ir citrinų sultis.

Įplakti cukrų, vanilinį cukrų ir bulvių krakmolą.

Galiausiai įmaišyti išplaktą grietinėlę.

Išpilti viską į formą ir kepti apie 1 valandą.

Ataušinti ir iki patiekiant laikyti šaldytuve.

Žurnalas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui
100 g Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
0,5 stiklinė Cukrus
175 g Miltai
žiupsnelis Druska
0,5 šaukštelis Kepimo milteliai
Įdarui
250 g Varškė
100 g Maskarponės sūris
0,5 stiklinė Grietinė
1 stiklinė Grietinėlė
3 vnt. Kiaušiniai
šaukštas Citrinos žievelė
0,5 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštas Krakmolas
0,5 stiklinė Cukrus
2 šaukštelis Vanilinis cukrus
Porcijos: 10
Sudėtingumas :