Bulvių virtinukai su pievagrybiais ir spirgučiais
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
1.8000 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Virkite bulves pasūdytame vandenyje, kol jos pasidarys labai minkštos. Nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti bei nugaruoti. Atvėsusias bulves sugrūskite į košę.

Sudėkite bulvių košę į didelį dubenį, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite gerą žiupsnį druskos ir pipirų.

Šaukštu viską išmaišykite. Pabarstykite ant lentelės miltų ir iškratytą tešlą gerai išminkykite, kad miltai įsigertų į bulves. Tešla turi būti vienalytė, pakankamai minkšta ir elastinga, bet ne per daug lipni.

Pabarstykite dar šiek tiek miltų ant lentelės ir padalinkite tešlą į keturias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite ilgą “dešrą„ ir supjaustykite jį įstrižai 2,5 cm gabalėliais.

Užvirinkite pasūdytą vandenį ir sumeskite keletą virtinių. Geriausia virti ne visus iš karto. Virkite juos apie tris–keturias minutes. Kai jau bus išvirę, pakils į paviršių. Išimkite juos su kiaurasamčiu, leiskite nuvarvėti ir virkite sekančius.

Į didelę keptuvę įpilkite vieną valgomąjį šaukštą aliejaus ir įdėkite gerą gabalą sviesto. Pakepkite susmulkintus svogūnus, kol jie pasidarys permatomi (4-5 minutes)ir smulkiai supjaustytą šoninę. Sudėkite virtinius ir kepkite tol, kol jie pagels. Sudėkite smulkiai pjaustytus pievagrybius ir dar pakepkite keletą minučių.

Patiekite apibarstę šviežiomis petražolėmis.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai