© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 50min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Nulupkite bulves, supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Kol bulvės virs, smulkiai supjaustykite svogūną ir porą (tik baltąją jo dalį). Žaliuosius poro lapus galite sudėti į verdančias bulves.

Gilesniame puode išlydykite 30 g sviesto ir gerai apkepinkite supjaustytus svogūnus ir porus. Po to supilkite pieną ir pasūdykite.

Bulvių piurė su porais
© Shutterstock nuotr.

Viską sumaišykite ir kelias minutes pakaitinkite ant mažos kaitros. Kaitindami pieną stebėkite, kad jis neišbėgtų! Nuimkite puodą nuo kaitlentės ir visą jo turinį sumalkite elektrine trintuve. 

Bulvių piurė su porais
© Shutterstock nuotr.

Išvirusias bulves nukoškite ir iš karto sudėkite į jas likusio sviesto gabaliukus. Po to grūste pradėkite jas trinti ir dalimis pilkite porų ir pieno tyrę, kol pagaminsite tinkamos konsistencijos piurė.

Pabaigoje pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai sumaišykite. Paruoštą piurė iš karto patiekite ant stalo su ruošiamu pagrindiniu patiekalu.

Skanaus!

Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai