Bulvių kukulaičiai

 (9)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Nuo batono nupjaukite plutą, batoną sulaužykite gabalėliais, paskui sutrinkite juos rankomis į trupinius. Trupinius sumaišykite su norimais prieskoniais, suberkite į kepimo skardą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir paskrudinkite.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai bulvės išvirs, vandenį nupilkite, bulves sutrinkite šakute. Palikite atvėsti. Paskui supilkite pieną, aliejų, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

Su šaukšteliu kabinkite po gabalėlį masės, dėkite ją į džiūvėsėlius, apvoliokite, tada rankomis suformuokite kukulaitį.

Kukulius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie paskrus (5 – 7 min.). Iškepusius kukulaičius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekite kukulaičius šiltus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Kukuliams:
5 vnt. Bulvės
1 stiklinė Miltai
0,5 stiklinė Pienas
3 šaukštas Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
200 ml Aliejus kepimui
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Džiūvėsėliams:
1 vnt. Batonas
pagal skonį Prieskoniai
Porcijos: 5
Sudėtingumas :