Bulvių ir voveraičių apkepas

Bulvių ir voveraičių apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Bulves (nuluptas, bet nepjaustytas) sudėkite į pasūdytą verdantį ir virkite apie 10 minučių. Bulvės turėtų būti apvirtos bet dar kietos.

Bulves nusunkite, palaukite kol kiek pravės ir supjaustykite griežinėliais.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą.

Voveraites nuvalykite, nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite kepti į svogūnus. Pagardinkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

Kai svogūnai gražiai pagels, maišant suberkite miltus. Minutę apkepkite ir supilkite pieną.

Kelias minutes maišant virkite, kol pradės tirštėti.

Padažą sumaišykite su voveraitėmis sumaišykite su bulvėmis, įberkite tarkuoto sūrio ir išmaišykite.

Viską sukrėskite į kepimo indą ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

8 vnt. Bulvės
2 puodelis Voveraitės
2 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Miltai
2 puodelis Pienas
100 g Fermentinis sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
žiupsnelis Muskato riešutai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :