Bulvių apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bulves sudėkite virti kartu su lupenomis. Išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Sutarkuokite burokine tarka.

Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite mažą šaukštelį sviesto ir sudėkite kepti smulkiai pjaustytą vištieną. Apkepkite, kol gražiai apskrus.

Vištieną išimkite ir toje pačioje keptuvėje ant nedidelio kiekio sviesto apkepkite pjaustytus pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus svogūnus.

Į pievagrybius suberkite prieskonius, miltus ir gerai išmaišykite.

Supilkite pieną, įdėkite grietinės ir išmaišykite. Maišykite ir kaitinkite kelias minutes.

Suberkite vištieną, išmaišykite ir supilkite į apkepo indą.

Ant viršaus suberkite tarkuotas bulves.

Ant bulvių tolygiai suberkite tarkuotą sūrį.

Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai