© Asmeninio archyvo nuotr.
Pagaminamas per: 20min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Itališkos bruschettos gaminimą padalinsime į tris dalis. Ciabattą pjaustytą riekelėmis aptepiame plonu sluoksniu sviesto, išspaudžiame ant jų česnako ir šauname į 180°C įkaitintą orkaitę 10-12min., kol gražiai apskrus ir paruduos.

Tuo metu, kai duona yra orkaitėje, supjaustome baklažaną į labai nedidelius gabalėlius. Pasūdome ir paliekame pastovėti 5-7 min. Kai pastebėsite, kad ant baklažano kaupiasi lašeliai, juos nuplauname (tai yra daroma tam, kad dingtų jų kartumas). Išdžioviname rankšluosčiu. Tuomet baklažanus pakepiname ant įkaitintos keptuvės (aš išlydžiau truputį sviesto, bet tinka ir aliejus).

Trečiame etape lieka tik sujungti paruoštus ingredientus į visumą. Ant duonelės sudedame kepintus baklažanus ir svarbiausia - nedidelius kietojo sūrio gabalėlius. Verta pastebėti, kad kietasis sūris turi pakankamai intensyvų skonį, todėl tam, kad neužgožtume baklažanų skonio, reikėtų nepersistengti dedant norimą sūrio kiekį.

Ant viršaus uždėkite baziliko lapelius, kurie ne tik papuoš bruschettą, bet ir suteiks jai gaivaus skonio.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai