Brokolių ir sūrio apkepas

 (3)
Brokolis iš visų kopūstų turi daugiausia vitaminų ir skaidulinių medžiagų. Apkepui sunaudokite ir brokolių stiebus (perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais, kad greičiau suminkštėtų).
Brokolių ir sūrio apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Įvertinimas:
4.0000 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite brokolių žiedynus.

Virkite 5–6 minutes (temperatūra – vidutinė), kol brokoliai suminkštės. Nuvarvinkite ir atidėkite į šalį.

Kiaušinius sumaišykite su grietine ir grietinėle, 100 g tarkuoto sūrio ir sutrupintu mėlynųjų pelėsių sūriu.

Susmulkinkite svogūnus ir su brokoliais dėkite į kiaušinių mišinį.

Pagardinkite pipirais (jei reikia, ir druska). Išmaišykite ir sukrėskite į aliejumi pateptą kepimo formą.

Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40–45 minutes.

Išimkite iš orkaitės, užberkite likusį sūrį, palikite 10 minučių pastovėti ir patiekite.

Gardžios naujienos
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 kg Brokoliai
400 ml Vanduo
4 vnt. Kiaušiniai
200 ml Grietinėlė
200 ml Grietinė
150 g Fermentinis sūris
50 g Sūris su mėlynuoju pelėsiu
2 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :