Brie sūrio fondiu

Šį pikantiško skonio fondiu patiekite su kuo tik širdis geidžia: šviežio prancūziško batono gabalėliais, daržovėmis, vaisiais (labai tinka šviežios figos ir obuoliai), dešrelėmis, vištiena. Valgykite su garstyčiomis, alyvuogėmis, čili pipirais, marinuotais agurkėliais ir kitais priedais.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Fondiu indą ištepkite trintu česnaku, smulkūs gabalėliai tegul lieka dugne. (Galima gaminti ir atskiroje keptuvėje). Supilkite baltą vyną ir cheresą ir nustatykite vidutinę temperatūrą.

Sūrio kubelius apvoliokite kukurūzų krakmole. Juos sumeskite į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišykite - pirmiausiai mediniu šaukštu, paskui metaline šluotele. Kai sūris išsilydys, nuimkite nuo ugnies, suberkite muskatą, druską, pipirus.

Fondiu turi būti tolygios konsistencijos ir gražiai padengti medinį šaukštą. Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sūrio. Jei per tiršta, įpilkite vyno.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 stiklinė Baltas sausas vynas
2 skiltelė Česnakai
1/4 stiklinė Cheresas
450 g Brie sūris
1 šaukštas Kukurūzų krakmolas
žiupsnelis Muskato riešutas
žiupsnelis Druska
žiupsnelis Baltieji malti pipirai
Sudėtingumas :