Braškių ir varškės pyragas

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Paruoškite tešlą ir 1 val. laikykite šaltai. Tada iškočiokite 5–7 mm storio lakštą ir klokite jį į sviestu pateptą kepimo formą.

Ant viršaus uždėkite sviestinio popieriaus ir užberkite pupelių, kad jos prislėgtų tešlą ir lakštas iškeptų lygus. Kepkite 200 oC temperatūros orkaitėje.

Varškę ir braškes pertrinkite per tinklelį ir sumaišykite su cukrumi, jogurtu ir ištirpinta želatina. Šią masę supilkite ant iškepto ir atvėsinto kepimo formoje esančio lakšto. Pyragą 1 val. laikykite šaltai.

Tada jo viršų apdėkite braškių griežinėliais ir užpilkite pradėjusia stingti braškių žele. Padėkite šaltai bent 2 valandoms. Sustingusį pyragą išimkite iš formos ir patiekite.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
200 g Sviestas
320 g Miltai
100 g Cukrus
1 vnt. Kiaušiniai
Varškės sluoksniui:
200 g Varškė
500 g Braškės
500 g Jogurtas be priedų
200 g Cukrus
3 šaukštas Želatina
Želė sluoksniui:
1 kg Braškės
1 pakelis Braškių želė
Sudėtingumas :