Braškiniai keksiukai su braškių glaistu
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 65min
Įvertinimas:
4.3750 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Ištirpinkite sviestą.
3. Kiaušinius, ekologišką bei vanilinį cukrų išplakite iki purumo.
4. Supilkite tirpintą sviestą, pieną ir susmulkintą citrinos žievelę.
5. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Per sietelį suberkite į mišinį.
6. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite braškes. Sudėkite į mišinį.
7. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierinius indelius. Tolygiai išpilstykite mišinį.
8. Keksiukus kepkite orkaitės viduryje maždaug 10 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. (Patikrinkite mediniu iešmeliu. Įsmeikite ir ištraukite – iešmelis turi likti visiškai sausas.)
9. Prieš tiekdami padenkite glaistu.

Glaistas:

1. Iki purumo išplakite sviestą, persijotus cukraus miltelius ir braškių miltelius.
2. Įmaišykite sūrį ir citrinų sultis.
3. Įmaišykite braškių uogienę.
4. Keksiukus padenkite glaistu.

Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai