Bosniškas špinatų ir sūrio pyragas - zeljanica

© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Recepto kilmė:
Bosnijos virtuvė
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.

Nuplaukite ir nusausinkite špinatus, susmulkinkite ir sudėkite į dubenį. Suberkite druską ir išmaišykite rankomis. Palikite apie 10 minučių, tada nusausinkite vandens perteklių.

Sumaišykite kiaušinius ir grietinę ir sudėkite į špinatus. Sudėkite rikotos sūrį arba varškė, gerai išmaišykite.

Paimkite Filo tešlos lakštus ir padėkite juos ant sauso paviršiaus. Kadangi ši tešla labai greitai džiūsta, pridenkite lakštus pirmiausia sausu, paskui drėgnu rankšluosčiu.

Uždėkite vieną lapą tešlos į kepimo forma ir nupjaustykite perteklių. Patepkite aliejumi ir dėkite kitą lakštą. Taip pakartokite 6 arba 7 sluoksnius.

Tada uždėkite įdarą ir gražiai išlyginkite. Vėl sluoksniuokite tešlos lakštus.

Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite maždaug 35 minutes. Išimkite iš orkaitės, supilkite ant pyrago, 1/4 puodelio grietinės, sumaišytos su 0,125 puodelio pieno. Kepkite dar 15 minučių.

Šis patiekalas gali būti patiekiamas šiltas arba kambario temperatūros. Jis tradiciškai patiekiamas su jogurtu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 pakelis Šaldyta filo tešla
500 g Špinatai
2 vnt. Kiaušiniai
1/4 puodelis Grietinė
250 g Rikotos sūris arba varškė
Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Druska
0,125 puodelis Pienas
Porcijos: 8
Sudėtingumas :