© hdlife.lt
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Per ilgą kulinarinę istoriją blynai įsitvirtino skirtingų tautų virtuvėse ir atsirado įvairiausių receptų: blynai patiekiami su skirtingais priedais - mėsa, daržovėmis, sūriu bei padažais.

Blynai taip pat gali būti puikus desertas – užtenka juos pagardinti uogiene, kitais saldžiais pagardais ar vaisiais. Prancūzai sočius pietus mėgsta pabaigti lietiniais pašlakstytais populiariuoju Grand Marnier likeriu.

Kitas receptas, tituluojamas blynų karaliumi ir po Europą paplitęs, kaip vienas iš rusiškos prabangos simbolių - blynai su raudonaisiais ikrais.

Blyneliai su rūkytos lašišos padažu ir raudonaisiais ikrais
© hdlife.lt

Tradiciškai šie blynai yra gardinami grietinės padažu, bet aš norėčiau vietoj klasikinio varianto pagaminti padažą su maskarponės sūriu ir rūkyta lašiša. Beje, šiuos blynelius galima derinti ir su saldžiais pagardais – tereikia dėti mažiau druskos, ir, žinoma, nenaudoti žuvies buljono.

Elektriniu plaktuvu iki putų suplakite kiaušinius su cukrumi ir 1 mažu šaukšteliu druskos. Į suplaktą masę suberkite sausas mieles, kvietinius miltus, supilkite saulėgrąžų aliejų, šiltą pieną, žuvies sultinį ir viską vėl gerai išplakite.

Gautą blynų tešlą 1 valandai palikite šiltai. Galima pakaitinti orkaitę iki 30-40 laipsnių ir tešlą palaikyti joje. Kol tešla kyla paruoškite padažą – su elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite lašišą su maskarponės sūriu ir žiupsniu druskos.

Blyneliai su rūkytos lašišos padažu ir raudonaisiais ikrais
© hdlife.lt

Blynus kepkite keptuvėje, pašlakstytoje saulėgrąžų aliejumi. Blynelių dydį formuokite pagal save. Kepti reikėtų vos 1-2 min. kiekvieną pusę – kol gražiai apskrus.

Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai