Blyneliai su grybų įdaru

Savo šeimą ar svečius maloniai nustebinsite, neįprastai patiekę paprastus lietinius su įdaru. Blynus ne sukite į ritinėlius, o suriškite svogūno laišku tarsi krepšelius.
© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pašildykite 50 ml pieno ir sumaišykite jame kiaušinių trynius, cukrų, druską ir prieš tai gerai ištrintas mieles. Išplakite ir sumaišykite su likusiu pienu. Pamažu, nuolat kruopščiai maišant suberkite miltus.

Paskiausiai sukrėskite gerai išplaktus kiaušinių baltymus ir aliejų.
Į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi pilkite po samtį tešlos ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Paruoškite įdarą. Pievagrybius ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepinkite svieste, pagardinkite druska ir pipirais.

Svogūno laiškus kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį.

Į blyno vidurį dėkite šaukštą grybų įdaro, kraštus suimkite ir per vidurį suriškite svogūno laišku tarsi krepšelį.

Patiekite su grietine.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Tešlai:
150 g Miltai
350 ml Pienas
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Cukrus
1 šaukštas Aliejus
žiupsnelis Druska
5 g Sausos mielės
Įdarui:
300 g Grybai (švieži)
1 šaukštas Sviestas
2 vnt. Svogūnai
žiupsnelis Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :