© Shutterstock nuotr.
Įvertinimas:
1.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:

Gaminimas

Paimkite stačiakampę 30 ir 20 cm kepimo formą, ištepkite ją sviestu, išklokite kepimo popieriumi, kad kraštai kiek išsikištų į išorę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nuo ananasų nupilkite sirupą, pasilikite jį. Ananasus nusausinkite.

Puode pakaitinkite 100 g sviesto, suberkite 1 stiklinę cukraus, maišydami užvirinkite. Kai cukrus ištirps, supilkite sirupą į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite ananasus.

Tešlai likusį 100 g sviesto ištrinkite su likusiu ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kas kartą gerai išmaišydami.

Miltus sumaišykite su muskato riešutu, kepimo milteliais ir druska. Pusę miltų suberkite į masę su kiaušiniais, išmaišykite. Supilkite pieną ir 0,5 stiklinės ananasų sirupo (likusiojo nebereikės), išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.

Šia tešla užpilkite ananasus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol įkišus medinį pagaliuką prie jo nebelips tešla. Kepimo laikas – maždaug 35 min.

Kai pyragas atvės, atsargiai jį apverskite į lėkštę, nuimkite kepimo popierių. Jei ananasų žiedas iškristų, įstatykite jį atgal. Patiekite pyragą atvėsusį, papuoštą uogomis.

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Geriausia valgyti: Šaltą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai