Beatos manų kruopų apkepas

Šis apkepas – mano vasaros atradimas, kai reikėjo pagalvoti, kaip gi čia tuos obuolius dar panaudoti. Pradėjau galvoti apie manų košę su keptais obuoliais, o paskui pamaniau, o kodėl gi kiaušinių nepakvietus viskam suteikti formą? Va štai ir rezultatas: manų kruopų ir obuolių apkepas.
© Š.Zurbaitės nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Tiesa, jis kepa neilgai, todėl jei norite, kad viskas tirptų burnoje, obuolius apkepkite iš anksto, jei tiks ir traškūs obuoliai, tai dėkite juos kartu su paruošta manų koše su kiaušiniais, tik truputį ilgėliau keps. Aš dariau su apkeptais obuoliais.

Ir nenustebkite – tai tikrai ne klaida, manų kruopų čia reikia visa nedaug.

Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, pabarstykite cinamonu, aplaistykite agavos sirupu arba pabarstykite cukrumi ir šaukite 15 min. į karštą orkaitę (200 °C).

300 ml pieno supilkite į puodelį ir suberkite manų kruopas (jei norite saldžiau, dar ir šaukštą cukraus įberkite bei žiupsnelį druskos balansui, įjunkite ugnį ir nuolat maišydami virkite. Išeis gana tiršta manų košė.

Kiaušinius lengvai išplakite su likusiu (200 ml) pienu.

Taigi, dabar dėkite manų košę ir maišykite su kiaušiniais ir pienu. Išeis gana skysta manų košė.

Traukite obuolius, kurie jau bus suminkštėję. Ant jų supilkite manų košę su kiaušiniais, pabarstykite viršų šauktu cukraus ir cinamonu, ir šaukite į 160 laipsnių orkaitę 30 min.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

4 vnt. Obuoliai
2 šaukštas Sirupas
500 ml Pienas
30 g Manų kruopos
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštelis Cinamonas
Porcijos: 4
Sudėtingumas :