BE MĖSOS: ryžių kotletai

 (1)
Ryžių kotletai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite.

Morkas smulkiai sutarkuokite ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su išspaustu česnaku.

Morkas sumaišykite su ryžiais, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, kario, muskato, sultinio miltelių ir maltų džiūvėsėlių.

Gerai išminkykite, lipdykite nedidelius kotletus ir kepkite juos keptuvėje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Padažas:

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite žieveles ir smulkiai supjaustykite.

Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepkite, kol gražiai pageltonuos. Į keptuvę suberkite smulkiai pjaustytą papriką ir apkepkite su svogūnais dar porą minučių.

Svogūnus, papriką ir pomidorus supilkite į nedidelį puodą, įpilkite vandens, suberkite prieskonius ir virkite uždengus ant mažos ugnies apie 20 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Ryžiai
1 vnt. Morkos
3 skiltelė Česnakai
3 šaukštas Malti džiūvėsėliai
2 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Karis
žiupsnelis Sultinio milteliai
Padažui
4 vnt. Pomidorai
1 vnt. Saldžiosios raudonosios paprikos
1 vnt. Svogūnai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
pagal skonį Juodieji malti pipirai
0,5 stiklinė Vanduo
Porcijos: 4
Sudėtingumas :