© Dangira Šimašiutė
Įvertinimas:
1.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

  1. Pasiruoškite padažą. Gerai sumaišykite garstyčias, medų, actą, majonezą ir vandenį. Patogiausia tai padaryt elektriniu plaktuvu. Pagardinkite druska, pipirais. Jeigu nenorite padaže naudoti majonezo, pakeiskite jį šaukštu tahinio (sezamo pastos) arba anakardžių sviesto.
  2. Pomidorus apliekite verdančiu vandeniu, maždaug po minutės nuliekite juos šaltu vandeniu. Nulupkite odeles, perpjaukite, išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais.
  3. Avokadą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su pomidorais, virtais lęšiais, kapotomis petražolėmis. Pagardinkite druska pipirais ir sumaišykite.
  4. Nedidelį puodą beveik iki pusės užpildykite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Supilkite actą. Vanduo negali labai stipriai virti, turi tik burbuliukai palengva kilti nuo puodo dugno į viršų.
  5. Kiaušinius po vieną įmuškite į samčio formos kavos puodelį ir palengva įleiskite į virsnojantį vandenį. Virkite kiaušinius apie 3–4 minutes, kol baltymas sukietės. Atsargiai iškelkite juos kiaurasamčiu ir padėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų vanduo.
  6. Dėkite kiaušinius ant pomidorų ir lęšių salotų ir mėgaukitės jais su padažu.

Be lukšto virtus kiaušinius paragavę pamėgsta akimirksniu
© Dangira Šimašiutė
Mėgautis per: Pietūs Pusryčiai Vakarienė
Tinklaraštis „Duok druskos“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai