© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per: 120min
Įvertinimas:
2.3333 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Pašildytas pienas supilamas į dubenėlį, mielės sutrupinamos į stiklinę, įberiama šlakelis cukraus ir trinama, kol jos pasidaro skystos. Tada tyrelė supilama į pieną, kartu supilama pusė miltų, tešla išplakama. Paviršius storai apibarstomas miltais, pridengiamas drobule, dar kuo nors šiltesniu ir pastatoma šiltai (pvz. ant šilto vandens puodo), kad tešla pakiltų.

Po 2-3 valandų (priklauso nuo to kiek įdėta mielių), kai pakilusi tešla suslūgsta, pradedama minkyti. Pirmiausia ji gerai išplakama, sudedama likusieji miltai, druska, su cukrumi ištrintas trynys, baigiant minkyti supilamas ištirpintas sviestas ir išplaktas baltymas.

Tešla minkoma tol kol nebelimpa prie indo bei rankų ir joje atsiranda oro pūslelių. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, patepamas riebalais (kad nesužiedėtų plutelė), šiltai pridengiamas ir, pastačius šiltoje vietoje, duodama dar kartą pakilti.

Įdarui smulkiai supjaustyti svogūnai paspirginami su trupučiu sviesto, ir dedamas į maltą mėsą, dedame druskos pipirų, gerai išmaišoma.

Pakilusi tešla iškočiojama ½ cm storio lakštais, stikline išspaudžiami apskriti paplotėliai. Ant kiekvieno dedama po šaukštelį paruoštų įdaro, sulenkiama pusiau, ir gerai užspaudžiami jų kraštai Į skardą bandelės dedamos taip, kad siūlė būtų apačioje.

Sudėtos į skardą bandelės pridengiamos drobule ir statomos šiltai, kad pakiltų, po to aptepamos kiaušiniu ir kepamos kol pageltonuoja paviršius.

Tinka: Iškylai
Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai