Balti šaltibarščiai su ridikėliais

Mes esame įpratę valgyti šaltibarčius iš burokėlių. Mitybos specialistė ir studijos „Sulieknėk sveikai“ vadovė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekalo jau nebevalgykite.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
10min
Įvertinimas:
5.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Jei šiuos šaltibarščius valgysite vakarienei – prisipjaustykite daugiau šviežių daržovių ir bulvių venkite, nebent Jums reikia priaugti svorio. Taip pat bulvės vakare tinkamos vaikams ir paaugliams.

Šaltibarščiams labai liesas jogurtas netinka, ne tik šiam receptui, bet apskritai jo nereikėtų vartoti. Sunkiai toleruojantys laktozę jogurtą galite pakeisti kefyru ar rūgpieniu. Jei norite sočiau - įdėkite daugiau salotų lapų.

Daržoves supjaustome arba stambiai sutarkuojame. Česnaką sutriname. Viską sumaišome. Į masę supilame jogurtą, kefyrą ir pagardiname druska bei pipirais.

Jei atrodo per tiršta – įpilame mineralinio vandens. Šaltibarščius padedame į šaldytuvą ir laikome vieną valandą.

Recepto autorė – lieknėjimo programos dalyvė Renata.

sulieknek.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Porcijos: 3
Sudėtingumas :