Baltas vaflinis-šokoladinis tinginys su džiovintomis spanguolėmis

 (1)
Labai ilgas pavadinimas, bet trumpiau pavadinti nelabai išeitų, kitaip neatsiskleistų pyrago turinys. Skonis neprimena klasikinio tinginio, sutapimas pavadinime tas, kad jis gaminamas lygiai taip pat paprastai ir turi būti atšaldytas. Maloni spanguolių rūgštis puikiai papildo baltą šokoladą, skonis nenuvylė nė karto ir nė vieno.
© kumucia.com
Pagaminamas per:
20min
Recepto kilmė:
Lietuvos virtuvė
Įvertinimas:
2.7500 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Naudoju 28 cm skersmens silikoninę tortinę, bet galima gaminti bet kokios formos pyragą.

Pirmiausiai verdančiu vandeniu užpilu džiovintas spanguoles.

Giliam dubeny sumaišau kvadratėliais supjaustytus vaflius (geriau imti storesnius), sviestą, ištirpintą kartu su baltuoju šokoladu, kondensuotą saldintą pieną.

Galiausiai įmaišau nukoštas spanguoles.

Masę šaukštu dedu į norimą formą, vis paspaudžiant, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.

Šaldau šaldytuve bent 4 val.

Tiekiu su balinta kava.

Šventiniam stalui pyragą aplieju tirpdytu baltu šokoladu ir pabarstau pakepintais lazdyno riešutų trupiniais.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

200 g Džiovintos spanguolės
200 g Vafliai
180 g Sviestas
100 g Baltasis šokoladas
1 indelis Kondensuotas pienas
Sudėtingumas :