Baklažanų užkepėlė su pomidorais

Vegetariškas sotus daržovių apkepas.
Užkepėlė
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną supjaustykite, pakepkite aliejuje, tada sudėkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar 2 min., galiausiai sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, ryžius, įpilkite 300 ml verdančio vandens ir troškinkite 15 – 20 min., kol išvirs ryžiai. Suberkite pusę smulkintų bazilikų, pasūdykite.

Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite baklažanų gabalėlius. Jei reikia, įpilkite vandens.

Sudėkite ryžių ir pomidorų masę į gilią kepimo skardą, ant viršaus sudėkite baklažanus. Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir 5 min. pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite likusiais bazilikais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

2 vnt. Baklažanai
800 g Konservuoti pomidorai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
1 vnt. Svogūnai
150 g Ryžiai
1 šaukštas Pomidorų pasta
1 sauja Bazilikai (švieži)
50 g Parmezano sūris
Porcijos: 4
Sudėtingumas :