Baklažanų ir pomidorų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 70min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir gausiai apibarstykite druska, palikite pastovėti apie 20-30 minučių.

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir gana stambiai supjaustykite.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Kai ims gražiai geltonuoti, įspauskite česnakus ir išmaišykite.

Sudėkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų, bazilikų ir vis pamaišant kepkite dar 5-7 minutes.

Baklažanų griežinėlius nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite tarkuotu muskatu.

Kepimo inde ant dugno paskleskite dalį pomidorų padažo, ant jo glaudžiai sudėkite vieną sluoksnį baklažanų. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Vėl užpilkite padažo, dėkite sluoksnį baklažanų, vėl apiberkite tarkuotu sūriu.

Ant viršaus užpilkite likusį pomidorų ir svogūnų padažą.

Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai