Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažanų ir pomidorų apkepas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
70min
Įvertinimas:
2.6667 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir gausiai apibarstykite druska, palikite pastovėti apie 20-30 minučių.

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir gana stambiai supjaustykite.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir dėkite kepti į įkaitintą sviestą. Kai ims gražiai geltonuoti, įspauskite česnakus ir išmaišykite.

Sudėkite pomidorus, įberkite druskos, pipirų, bazilikų ir vis pamaišant kepkite dar 5-7 minutes.

Baklažanų griežinėlius nuplaukite ir nusausinkite. Pabarstykite tarkuotu muskatu.

Kepimo inde ant dugno paskleskite dalį pomidorų padažo, ant jo glaudžiai sudėkite vieną sluoksnį baklažanų. Apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Vėl užpilkite padažo, dėkite sluoksnį baklažanų, vėl apiberkite tarkuotu sūriu.

Ant viršaus užpilkite likusį pomidorų ir svogūnų padažą.

Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Baklažanai
4 vnt. Pomidorai
2 vnt. Svogūnai
3 skiltelė Česnakai
150 g Parmezano sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Muskato riešutai
1 šaukštelis Bazilikai
Porcijos: 2
Sudėtingumas :