Baklažanų ir pomidorų apkepas
© Žurnalas "Mano namai"
Pagaminamas per: 90min
Įvertinimas:
4.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Baklažanus supjaustykite griežinėliais, abi puses pabarstykite druska ir palikite pastovėti (apie valandą).

Pomidorus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apie 20 minučių patroškinkite su keliais bazilikų lapeliais ir sutrintu česnaku (pomidorai turi sutirštėti).

Įberkite druskos ir pipirų.

Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apskrudinkite baklažanų griežinėlius. Sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.

Kiaušinius ir mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais, bazilikus susmulkinkite.

Didelę kepimo formą ištepkite sviestu.

Formoje išdėliokite dalį baklažanų, ant jų – supjaustytos mocarelos, tada – tarkuoto parmezano ir kelis kiaušinių griežinėlius.

Dėkite dar vieną tokį patį sluoksnį.

Aptepkite pomidorų padažu ir apibarstykite parmezano sūriu.

Kepkite maždaug 180 ºC temperatūros orkaitėje 30–40 minučių.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai