Baklažanų ir parmezano užkepėlė

Vegetariška užkepėlė su traškia plutele.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Supjaustykite baklažanus 1 cm storio riekelėmis, 1 min pamirkykite vandenyje ir nusausinkite. Plaktus kiaušinius pagardinkite druska.

Baklažano riekeles pabarstykite trupučiu miltų ir pamirkykite kiaušinių plakinyje. Dėkite į įkaitintą aliejų ir apkepkite iš abiejų pusių. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Paruoškite padažą: alyvuogių aliejuje pakepinkite česnaką, supilkite pomidorų tyrę, įmeskite 15 baziliko lapelių. 15-20 min pakaitinkite ir pagardinkite druska ir pipirais.

Kepimo formą patepkite 2-3 šaukštais pomidorų padažo. Dėkite baklažano riekelių, tada padažo, pabarstykite bazilikais. Kartokite, kol sudėsite visus ingredientus. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti pomidorų padažas ir parmezanas. Kepkite 20 min.

Išėmę iš orkaitės leiskite 5 min pastovėti ir patiekite supjaustę kvadratėliais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
3 vnt. Kiaušiniai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
šaukštelis Miltai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
sauja Bazilikai
250 g Parmezano sūris
2 skiltelė Česnakai
800 g Pomidorų pasta
Porcijos: 4
Sudėtingumas :