Baklažanų apkepėlė su mocarela
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Baklažaną supjaustykite plonomis riekelėmis. Gausiai apiberkite druska ir palikite kelias minutes pastovėti. Nuplaukite ir nusausinkite.

Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, įspauskite česnako ir po minutę iš kiekvienos pusės apkepkite baklažanų riekeles. Pagardinkite pipirais, muskatu.

Mocarelą ir cukiniją smulkiai supjaustykite ir sumaišykite.

Baklažanų riekeles susukite į tūteles ir prikiškite mocarelos su cukinija.

Prikimštas tūteles sudėkite glaudžiai į kepimo indą aukštesniais kraštais (geriausia į keramikinį ar stiklinį).

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite žieveles. Elektriniu maisto trintuvu sutrinkite, pagardinkite druska, čiobreliais, rozmarinais. Užpilkite ant baklažanų.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Tinka: Vegetarams
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai