Baklažanų apkepėlė su mocarela

Baklažanų apkepėlė su mocarela
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Baklažaną supjaustykite plonomis riekelėmis. Gausiai apiberkite druska ir palikite kelias minutes pastovėti. Nuplaukite ir nusausinkite.

Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, įspauskite česnako ir po minutę iš kiekvienos pusės apkepkite baklažanų riekeles. Pagardinkite pipirais, muskatu.

Mocarelą ir cukiniją smulkiai supjaustykite ir sumaišykite.

Baklažanų riekeles susukite į tūteles ir prikiškite mocarelos su cukinija.

Prikimštas tūteles sudėkite glaudžiai į kepimo indą aukštesniais kraštais (geriausia į keramikinį ar stiklinį).

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite žieveles. Elektriniu maisto trintuvu sutrinkite, pagardinkite druska, čiobreliais, rozmarinais. Užpilkite ant baklažanų.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Baklažanai
5 vnt. Pomidorai
0,5 vnt. Cukinijos
200 g Mocarelos sūris
4 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
pagal skonį Muskato riešutai
1 šaukštelis Čiobreliai
1 šaukštelis Rozmarinai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :