Azerbaidžianietiškas plovas

 (2)
Azerbaidžianietiškas plovas
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per:
80min
Recepto kilmė:
Airijos virtuvė
Įvertinimas:
5.0000 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite druska, pipirais, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms.

Šiaudeliais sutarkuokite morkas, žiedais supjaustykite svogūnus.

Ryžius plaukite šaltu vandeniu, kol vanduo bus skaidrus.

Puode įkaitinkite aliejų (jo reikės daug - kad mėsa ir morkos jame virtų) ir sudėkite virti mėsos gabaliukus, kol šie gražiai apskrus.

Išgriebkite mėsą ir suberkite morkas. Kai šios ims skrusti, išgriebkite ir suberkite svogūnus.

Gerai nuplautus ryžius suberkite į didelį puodą. Ant viršaus sudėkite pjaustytas džiovintas slyvas, mėsą, morkas ir svogūnus.

Įterpkite česnakų skilteles, per pusę perpjautą aitriąją papriką.

Supilkite sultinį (jo pilkite tiek, kad apsemtų svogūnus) ir troškinkite ant mažos ugnies apie 50 minučių.

Išmaišykite, uždenkite dangtį ir išjungus ugnį palikite dar 10 minučių.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

500 g Jautienos sprandinė
500 g Morkos
500 g Svogūnai
500 g Ryžiai
3 sauja Džiovintos slyvos
pagal skonį Jautienos sultinys
8 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
pagal skonį Pipirai
1 vnt. Aitrioji paprika
Porcijos: 8
Sudėtingumas :