Avokadinis obuolių pyragas

 (1)
© kumucia.com
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
2.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Šis receptas gimė tuomet, kai pagalvojau, kuo būtų galima pakeisti sviestą kepiniuose. Natūralūs avokado vaisiaus riebalai puikiai tinka šiame pyrage, o moliūgo sėklos pavaduoja riešutus, todėl skonis sužavi nuo pirmo kąsnio. Pyragas ypatingai skanus karštas.

Pirmiausiai nusilupu, išsėklinu ir stambiomis riekėmis supjaustau

6 vidutinius obuolius

Keptuvę įkaitinu, pilu trupučiuką

Tyro aliejaus ir

4-5vš balto cukraus

Į keptuvę beriu obuolius ir, intensyviai maišant mentele, karamelizuoju juos, tai trunka apie 8-12min. Palieku atvėsti ir imuosi tešlos, produktus sekančia tvarka dedu į virtuvinio kombaino indą su peiliais:

3vš lukštentų moliūgo sėklų

2 nedidelius luptus avokadus

3 kiaušinius

1,5st balto cukraus

2aš kepimo miltelių

1-2st kvietinių miltų

Miltų reikia tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Į silikoninę tortinę suberiu atvėsusius obuolius, tolygiai paskirstau juos formoje, užpilu tešla, lukteliu, kol ji pasiskirstys ir formą šaunu į orkaitę, įkaitintą iki 180 C. Kepu apie 40-50 min. Pyragą pridengiu serviravimo lėkšte, apverčiu ir obuolinį viršų sutepu tiršta uogiene, labai tinka šermukšnių, spanguolių arba bruknių.

Kūmutės virtuvė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

6 vnt. Obuoliai
4-5 šaukštas Cukrus karamelei
šlakelis Aliejus
3 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Moliūgų sėklos
2 vnt. Avokadai
1,5 stiklinė Cukrus
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1-2 stiklinė Miltai
2-3 šaukštas Uogienė (šermukšnių, bruknių arba spanguolių)
Sudėtingumas :