Avižinių dribsnių blyneliai

„Virtuvės mitų griovėjų“ receptas.
© DELFI
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Neluptą obuolį stambiai sutarkuojame, palikdami tik nereikalingas sėklas.

Į obuolių masę sudedame piene išplikytą avižinę košę, įmušame kiaušinius ir su virtuviniu mikseriu viską gerai išmaišome. Įdedame cukrų, druską, rankomis smulkintus špinatų lapus, alyvuogių aliejų, kepimo miltelius ir pieną.

Viską išmaišome. Pabaigai sudedame miltus ir vėl viską gerai išmaišome. Paruoštą tešlą paliekame 5-10 minučių pabrinkti.

Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir kepame nedidelius blynelius (maždaug 4 vienoje keptuvėje). Blynelius valgome patiektus su medumi ir grietine.

Virtuvės mitų griovėjai
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 vnt. Obuoliai
50 g Avižiniai dribsniai
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Cukrus
1 šaukštelis Druska
1 sauja Špinatai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 žiupsnelis Kepimo milteliai
2 stiklinė Pienas
1/2 stiklinė Avižiniai miltai
1/2 stiklinė Kvietiniai miltai
1/4 stiklinė Grietinė
1 šaukštas Medus
Sudėtingumas :