Avinžirnių kotletai su morkomis ir ypatinga bulvių koše

Šis receptas puikiai tiks dienoms be mėsos. Vegetarų dievinami avinžirniai mums dovanoja krūvą B grupės vitaminų, taip pat – kalcį, magnį bei fosforą. Todėl, kiekvienas šio patiekalo kąsnis – vertingas. Patiekalo netikėtumu tampa trintos bulvės su aguonomis. Jei mėgstate itin tradicinę, „mėsinę“ virtuvę, šis patiekalas jus nustebins.
Avinžirnių kotletai su morkomis ir ypatinga bulvių koše
© Gamintojo nuotr.
Pagaminamas per:
40min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

1. Susmulkinkite avinžirnius trintuvu.

2. Svogūnus ir česnakus supjaustykite kuo smulkiau, sumaišykite su avinžirnių pasta, sudėkite morkas, citrinų sultis, sojų padažą, džiūvėsėlius, muskato riešutą ir kruopščiai išmaišykite.

3. Suformuokite nedidelius kotletukus ir išvoliokite džiūvėsėliuose, apkepinkite su augaliniu aliejumi 5-7 min. iš kiekvienos pusės.

4. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite į tyrelę, suberkite aguonas ir išmaišykite.

5. Kotletus patiekite su tyrele.

Rekomendacijos:
Norint, kad tyrelė būtų skanesnė bei pikantiškesnė, paprastą pieną galima pakeisti migdolų pienu.

BONDUELLE
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 indelis Vapeur garuose ruošti avinžirniai BONDUELLE
1/3 stiklinė Tarkuotos, apkeptos morkos
4 vnt. Bulvės
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Citrinos
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Malti džiūvėsėliai
2 šaukštas Aguonos
1 šaukštas Sojos padažas
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
pagal skonį Druska
Porcijos: 4
Sudėtingumas :