Avienos vyniotinis

Autorius: Renato Costa Pereira
© Organizatorių nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
0 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Pamarinuokite avienos filė su druska, pipirais, rozmarinu.

Nuvalykite ir nuplaukite voveraites. Voveraitės pakepkite alyvų aliejumi, įberkite druską, pipirus. Su aštriu peiliu išilgai padarykite skylę avienos filė ir į vidų įdėkite keptas voveraites.

Paimkite du lapelius filo tešlos, ištepkite sviestu, pabarstykite cinamonu, muskatu, uždekite voveraitėmis įdarytą avieną, viską susukite. Gautą vyniotinį kepti orkaitėje 180 C apie 10 minučių.

Kol vyniotinis kepa, darome padažą, į keptuvę pilame vyną, baziliką, druską, rozmariną, pipirą. Kaitiname kol padažas sutirštėja. Tada padažą perkošiame, kad būtų vientisas.

Vyniotinį ištraukite iš orkaitės, jis turi būti auksinės spalvos. Viršų ištepame medumi ir apibarstome aguonomis. Tada dar įdedame i orkaitę, kepame 5 minutes. Padažą įpilame į lėkštės apačią, ant viršaus dedame atpjautą vyniotinį.

skonis
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

300 g Avienos filė
2 vnt. Šaldyta filo tešla
100 g Voveraitės
2 šaukštas Sviestas
2 šaukštas Medus
žiupsnelis Bazilikai
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
žiupsnelis Cinamonas
žiupsnelis Muskato riešutai
žiupsnelis Baltieji malti pipirai
šaukštas Aguonos
200 g Portveinas
2 skiltelė Česnakai
Porcijos: 4
Sudėtingumas :