Aviečių pyragas su riešutine tešla

 (1)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
60min
Įvertinimas:
3.0000 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Riešutus susmulkinkite arba sumalkite kavamale taip, kad jaustųsi maži gabalėliai. Iš datulių pašalinkite kauliukus ir taip pat susmulkinkite. Sumaišykite riešutus su datulėmis, sudėkite medų.

Iš gautos masės (kaip ir iš tešlos) paruoškite pyrago sluoksnį ir atsargiai dėkite į išteptą sviestu formą. Suformuokite 3 – 4 cm aukščio kraštelius.

Avietes, bananus ir cukrų išplakite plaktuvu.

Želatiną išmirkykite, nuspauskite, ištirpinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Pravėsusią sumaišykite su trintomis avietėmis ir bananais, sudėkite ant paruošto tešlos sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą.

Papuoškite pyragą mėtos lapeliais ir plakta grietinėle.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

Pagrindui:
2 stiklinė Migdolai
1 stiklinė Pekano riešutai
300 g Datulės
1/2 stiklinė Medus
Įdarui:
3 stiklinė Avietės
1/2 stiklinė Cukrus
2 šaukštas Želatina
1 vnt. Bananai
Papuošimui:
žiupsnelis Mėtos šviežios
100 ml Grietinėlė
Porcijos: 8
Sudėtingumas :