Žemaitiški cepelinai
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 80min
Įvertinimas:
3.2500 8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis.

Atvėsusias bulves nulupkite sumalkite mėsmale ar sutrinkite grūstuve.

Į bulves suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, pasūdykite ir gerai išminkykite.

Iš tešlos padarykite delno didumo blynus, į vidurį dėkite smulkiai supjaustyto kumpio ir užlenkus užspauskite kraštus.

Cepelinus virkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su grietine.

Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs
Paruošimo būdas: Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Recepto kilmė: Lietuvos virtuvė
|Populiariausi straipsniai ir video

Naujausi recepetai