Plikytos bulvių spurgos
© Fotolia nuotr.
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.5000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Bulves išvirkite su lupenomis, kiek atvėsinkite, nulupkite ir sutrinkite.

Pagardinkite šaukštu sviesto, druska, tarkuotais muskato riešutais ir kardamonu.

Nedideliame puode užvirkite vandenį, jame ištirpinkite likusį sviestą. Maišant supilkite miltus.

Virkite ant nedidelės ugnies ir nuolat maišykite, kol susidarys vientisas tešlos gumulas.

Į tešlą sudėkite bulvių košę, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Lipdykite nedidelius kotletukus ir kepkite įkaitintame aliejuje (aliejaus pilkite į keptuvę gausiau nei paprastai), kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Bulvių spurgas apverskite tik vieną kartą - taip prisigers mažiau aliejaus.

Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingus riebalus.

Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu (smulkiai supjaustytą šaltai rūkytą šoninę pakepkite keptuvėje kol apskrus ir įmaišykite grietinės).

Šventiniam stalui: Užgavėnės
Paruošimo būdas: Kepti keptuvėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai