Aštri morkų ir lęšių sriuba

Ši aštri sriuba turtinga ne tik savo skoniu, bet ir maistinėmis savybėmis - joje gausu geležies ir labai mažai riebalų, tad ji tinka besilaikantiems dietos.
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
50min
Įvertinimas:
3.2500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Į keptuvę suberkite kmynus ir džiovintus čili pipiriukus ir maišydami pakepinkite be aliejaus, kol jie pradės šokinėti ir skleisti intensyvų kvapą.

Puode užvirkite daržovių sultinį su pienu, įpilkite aliejų, suberkite lęšius ir gabaliukais supjaustytas morkas. Suberkite pusę pakepintų prieskonių ir virkite, kol lęšiai išbrinks. Išvirusią sriubą suplakite elektriniu plaktuvu iki tyrės.

Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, likusiais pakepintais prieskoniais ir šaukštu natūralaus jogurto be priedų. Patiekite su šiltu skrebučiu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

600 g Morkos
140 g Raudonieji lęšiai
1 l Daržovių sultinys
125 ml Pienas
2 šaukštelis Kmynai
žiupsnelis Džiovinta aitrioji paprika
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
Juodieji malti pipirai
Jogurtas natūralus
Porcijos: 4
Sudėtingumas :