© hdlife.lt
Įvertinimas:
2.0000 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Porcijos:

Gaminimas

Žuvis toks jau produktas – reikia atsargiai rinktis papildomus produktus, kad nebūtų užgožtas jos lengvumas, jūriškumas ir ypač šviežumas. Tad šefo galimybės pasireikšti gaminant žuvį, telieka eksperimentuojant su garnyru ar padažu.

Laimei, lašiša yra kiek stipresnio skonio. Todėl ją galima pamarinuoti įmantresniais pipirais ar kitais prieskoniais. Šį kartą gi siūlome pabandyti labai skaniai marinuotus lašišos kepsnelius su gardžiu, bet itin lengvai paruošiamu špinatų padažu.

Šiuo lašišos patiekalu galite drąsiai vaišinti savo brangius svečius net esant ir svarbesnei progai – iš pažiūros įmantrus patiekalas išties pagaminamas labai paprastai ir greitai!

Lašišą porą valandų pamarinuokite su druska, juodaisiais bei rausvaisiais pipirais, Provanso žolelėmis. Kepti lašišos kepsnelius geriausiai kiekvieną jų įvyniojus į foliją. Nepamirškite folijoje po kiekvienu žuvies gabalėliu padėt storesnius citrinos griežinėlius. Lašišą, sandariai suvyniotą folijoje, kepkite 220 laipsnių karštyje apie 30 min.

Tuo metu galite pradėti virti ryžius. Basmati ryžiai patys aromatingiausi, todėl gerai papildys patiekalo skonį.

Kol kepa žuvis ir verda ryžiai, gaminkite padažą: smulkiai supjaustykite špinatus (be kotelių). Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepkite smulkintus špinatus. Jiems suminkštėjus supilkite grietinėlę ir viską išmaišę dar pavirkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Tuomet į padažą suberkite druską, pipirus bei Provanso žoleles.

Iškepusią lašišą į lėkštę galite dėti su foliją arba išėmę iš jos. Žuvį patiekite pagardintą padažu ir su ryžiais.

Aromatingoji lašiša su špinatų padažu
© hdlife.lt
Šventiniam stalui: Šventiniai pietūs , Velykų stalas
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje Virti
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai