© Bubblekitchen
Pagaminamas per: 60min
Įvertinimas:
2.7500 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sudėtingumas:
Porcijos:

Gaminimas

Tešla užmaišoma iš miltų, sausų mielių, šlakelio alyvuogių aliejaus ir šilto vandens (tą dariau iš akies), bet proporcija buvo maždaug tokia: 2,5 puodelio miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai mielių, 3 šaukštai alyvuogių aliejaus ir šilto vandens naudojau tiek, kad išsimaišė prie rankų nelimpanti bet minkšta vientisa tešla. Iš tokio kiekio gavosi dvi duonelės (apie 17 cm skersmens). Tešlą palikau pakilti mažiausiai 3 valandas.

Iš tešlos reikia formuoti paplotėlį rankomis (aišku, galima ir kočioti kočėlu), viduryje pabarstyti tarkuoto (burokine tarka) sūrio (vietoj salugini sūrio naudojome lygiomis dalimis brinzos ir macorelos sūrį)
ir kiaušinio mišinį, suimti kraštelius (į krepšelį), tada vėl suspausti į paplotėlį, paviršių aptepti kiaušinio, sumaišyto su šlakeliu vandens, mišiniu ir užbarstyti truputį to paties sūrio mišinio ir druskos.

Kepti 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Skaniausia valgyti dar šiltą

Šventiniam stalui: Vakarėlis
Paruošimo būdas: Kepti orkaitėje
Mėgautis per: Pietūs Vakarienė
Geriausia valgyti: Karštą
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujausi recepetai