Apelsininiai sausainiai su spanguolėmis

 (9)
© Shutterstock nuotr.
Pagaminamas per:
180min
Recepto kilmė:
Italijos virtuvė
Įvertinimas:
2.8571 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gaminimas

Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi, kol masė taps vienalytė. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals. Sudėkite kiaušinius, supilkite citrinos sultis, išmaišykite. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min. Ataušinkite ir sudėkite į sandarų indą. Sausainius galima laikyti iki dviejų savaičių.

Beje, dalį tešlos galite užšaldyti ir iškepti prireikus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Rask tau tinkantį receptą

Ingredientai:

1 1/4 stiklinė Migdolai
1 stiklinė Cukrus
1,5 stiklinė Miltai
1 stiklinė Džiovintos spanguolės smulkintų
3/4 stiklinė Sviestas
1 vnt. Kiaušiniai
3 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė
1 šaukštas Citrinų sultys
Sudėtingumas :